eWeLink, eWelink, Иформация

Как едно WIFI устройство има достъп до сървъра на eWelink?

Как едно WIFI устройство има достъп до сървъра на eWelink? - How does a WIFI device access the eWelink server-s-deal.eu

Защо устройствата са офлайн? Как едно WiFi устройство има достъп до сървъра на eWeLink?

Много потребители смятат, че WiFi смарт устройствата се свързват директно към сървърите на eWeLink. Това обаче не е вярно. В действителност умните устройства преминават през маршрутизатор, модем и DNS резолюция за свързване с eWeLink сървъри, всичко това за миг.

Само тогава ще можем да контролираме и управляваме устройствата дистанционно. Пълната връзка се състои от три фази.

Фаза 1. Свързване с рутер

Вашият рутер е първият мост между вашето умно устройство и външната комуникация. Ето защо трябва да следваме правилните стъпки (вижте ги тук), за да свържете вашите устройства към рутера, за да създадете канал за WiFi предаване на данни.

Когато устройството не успее да се свърже с рутера, моля, следвайте инструкциите по-долу, за да отстраните неизправностите.

1. Проверете дали SSID и паролата на рутера са правилни.

SSID и парола са името и паролата за WiFi на вашия рутер. В случай че някоe от тях не е вярно, устройството няма да се свърже с рутера.

2. Проверете настройките на рутера.

Когато вашият WiFi SSID и парола са правилни, а устройството остава офлайн или сдвояването продължава да се проваля, трябва да проверите настройките на вашия рутер и да видите дали настройките на рутера са спрели свързването на вашето умно устройство. От гледна точка на сигурността, много хора използват някои настройки на рутера, като например фиксиран IP, бял списък и т.н.

За да избегнете неуспешно свързване, моля, уверете се, че настройките на вашия рутер са както следва.

Настройки рутер Препоръчителен статус Препоръчителен статус
DHCP Разрешен
White lista Забранен
Two-way authentication Забранен
AP Isolation Забранен
MAC address filter Забранен
3. Уверете се, че устройството е в обсега на рутера.

Ако вашето умно устройство е твърде далеч от рутера, след няколко стени или в далечни помещения,

слаб WiFi сигнал може да доведе до отказ на връзката. За да поправите това, поставете смарт устройството някъде,където сигналът е по-силен.

Фаза 2. Свържете се с интернет

В тази фаза данните на вашето устройство ще преминат през рутера и ще се свържат към Интернет чрез модем и ще се опитат да получат IP адреса на eWeLink сървъра с DNS резолюция. За да се справите с грешки или неуспехи на тази фаза, моля, опитайте тези стъпки за отстраняване на неизправности.

1. Уверете се, че устройството ви е свързано с рутера.

Проверете вашите светлини на захранването на модем, приемник, изпращане, онлайн / интернет / кабел / синхронизация / сигнал, за да видите дали работят нормално. Освен това, проверете и за лоша връзка в проводниците между рутера и модема.

2. Потвърдете интернет връзката.

Ако модемът е свързан и работи, трябва да проверите дали Интернет е наличен и стабилен. Можете да направите това, като свържете смартфона си към WiFi и опитайте да прегледате някой уебсайт на телефона си.

3. Грешка в DNS resolution

Когато възникне грешка в DNS resolution, вашето смарт устройство няма да може да получи IP адресите на eWeLink сървърите, което води до грешка в връзката със сървъра. За да коригирате, свържете се с вашия доставчик на интернет услуги, за да проверите дали има грешка в DNS сървъра или дали адресите на сървъра на eWeLink са забранени.

Фаза 3. Свързване към сървър

След като получат IP адресите на eWeLink сървъра, WiFi смарт устройството ще се опита да изгради връзка със eWeLink сървъра. След това ще можем да контролираме и управляваме устройството.

Доколкото сме стигнали, все още може да се случат злополуки.

1. Отказ от сървъра на eWeLink

В редки случаи eWeLink сървърът ще откаже заявките за връзка от някои интелигентни устройства, например, когато устройството не е регистрирано редовно или идентификационният номер на устройството не съответства на базите данни. Опитайте да добавите отново устройството или да се свържете с продавача или следпродажбена поддръжка за допълнителна помощ.

2. Сървърът е отказал

Когато внезапно голям брой устройства в определен регион престанат да работят едновременно или при много потребители се случва подобна грешка в връзката, сървърът може да бъде изключен поради неочаквани причини, като земетресение или повреда на влакна. Моля, изпратете обратна връзка в приложението eWeLink и ние ще го поправим веднага щом можем.

Обикновено няма нужда, тъй като умните устройства реагират на нашите команди за милисекунди. Независимо от това, това стъпка по стъпка ръководство за отстраняване на неизправности е полезно, когато сдвояването не успее или устройството остане офлайн.

Възползвайте се от нашите предложения за умен дом, като разгледате нашата страница за автоматизация.

Всички произведения на литературата, както и фотографските произведения и такива, създадени по начин, аналогичен на фотографския в този блог са авторски и защитени по смисъла на ЗАПСП. ©

4 thoughts on “Как едно WIFI устройство има достъп до сървъра на eWelink?

 1. Даниел Стойков каза:

  Здравейте, какво означава когато устройството ми премигва два пъти бързо в синя светлина и угасва и отново премигва и угасва? Не мога да задам таймер, защото ми казва “неуспешно, опитайте отново”. Иначе мога да го включвам и изключвам.

  1. S-Deal каза:

   Здравейте,
   Благодаря ви за запитването. Това се дължи на това, че устройството ви работи в Lan моде и не е свъзрано с приложението.
   В момента от приложението eWelink имат генерален проблем, който е в процес на отстраняване.
   Може да прочетете повече за това тук:
   eWeLink app taken down -14.01.2022

 2. Mohammed каза:

  مرحبا انا من سوريا ولدي شهادة معهد متوسط كهرباء واتمنا ان ادخل في مجال البيت الذكي ليس لدينا اي شركة في منطقتنا تعمل بهذا المجال ارجو من حضرتكم مساعدتي بنشر هذا المنتج بمنطقتنا عن طريق فتح وكالة تخص منتجاتكم وشكرا

  1. S-Deal каза:

   Hello, Mohammed,

   Thank you for the information provided and for contacting us. We will keep it in mind and try to assist you with this initiative. I will contact the colleagues responsible for this activity to propose a solution.
   Pavel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *