ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ - 2Q== - S-Deal.eu

За нас е много важно да се чувствате сигурно и комфортно когато посещавате S-deal.eu онлайн магазин. В нашата работа гледаме с изключителен приоритет към защитата на Вашите лични данни. Искаме процесът по тяхното обработване да бъде напълно ясен и прозрачен. За тази цел спазваме стриктно политиката за обработване и защита на лични данни, съобразно текущото законодателство, както и Регламент 2016/679 на Европейския съюз (GDRP). В този раздел ясно сме описали своите методи за защита на лични данни, начина по който ги обработваме и съхраняваме.

Съгласно текущия закон, личните данни, които ни предоставяте се администрират от S-deal.eu- в частност “ЕСНП ТИМ ЕООД, 205249954 с МОЛ Борислав Вътков” и обслужващият екип на сайта.

Всички наши служители са преминали обучение във връзка със спазването на Регламента за защита на личните данни (Регламент 2016/679 на Европейския съюз (GDRP) и се отнасят много сериозно към наредбата на закона.

С цел подобряване, политиката на фирмата по отношение на този регламент, при възникване на въпроси, моля да се обръщате към посочените контакти на сайта.

Личните данни се съхраняват на сървърите на сайта, ситуирани на територията на Европейския съюз. Намират се в сигурен дата център, който отговаря на всички критерии за защита. Никакви данни не се съхраняват извън Европейския съюз.

Всички лични данни се предпазват от неоторизиран достъп с помощта на най-съвременните технологии за сигурност. При трансфера на данни използваме така наречената SSL (Secure Socket Layer) система за сигурност.

Всички потребителски данни, предоставени на нашия уебсайт, се събират, обработват и съхраняват при условията и реда на Закона за защита на личните данни.

Стараем се, да събираме минимално чувствителна лична информация. Разделяме я на различни видове- в зависимост от това как използвате нашия сайт, нашите продукти и услуги.

  1. Лична информация на нерегистриран потребител
    Лична информация, споделена доброволно от потребителя:

При осъществяване на поръчка:
– Информацията за контакт, която подавате при поръчка (имена, телефон, имейл, адрес за доставка или офис за получаване на пратката) предоставяме единствено на куриерската фирма, за да направим доставката.
В случай, че не отбележите отметката за регистрация не запазваме никаква информация за Вас. Данните, подадени при направата на поръчката се изтриват автоматично. Така поръчвате „анонимно“, без да сте длъжни да имате регистрация.

При разглеждане на сайта: 
– Събираме информацията за начина, по който използвате нашия уебсайт. Разглеждането на продукти, статии и взаимодействието с различните му секции. Обработваме информация като тази за най-разглежданите продукти и най- посещаваните менюта. Информацията се използва единствено за наблюдаване на потребителското поведение в платформата. Целта е да подобряваме функционалността на услугите, които предлагаме. В такива статистики не събираме никакви лични данни за потребителите. Не разглеждаме действията персонално на всеки. Интересува ни съвкупността от действията на всички потребители.

При изпращане на съобщение от страницата за контакт:
– мейл адрес, име.

При записване за информационен бюлетин:
– мейл адрес, име.

  1. Лична информация на регистриран потребител
    Лична информация споделена доброволно от потребителя:

При регистрация:
– име, адрес, телефон, мейл, IP адрес (който се проверява от системата за сигурност на сайта. Целта е предпазването на сайта и на Вашата лична информация. В случай, че този IP адрес се намира в черни списъци се включва защита.).

При записване за информационен бюлетин:
– мейл адрес, име.

  1. Технически данни

Информация, която се обработва при използването на сайта:
– данни за браузера, бисквитки, IP адрес, насочваща страница (referrer).

  1. Създаване на профил и управление

При регистриране на профил всеки потребител въвежда лична информация и е отговорен за нейната достоверност. Въвежда се мейл и всяка последвала комуникация, свързана с лични данни се провежда само и единствено на регистрирания мейл.

Отговорност на потребителя е да съхранява данните си за достъп (мейл и парола). При необходимост (в случай на неоторизиран достъп) трябва да уведоми администрацията през потребителския си акаунт.

Потребителят може да променя своята лична информация на страницата на профила си. Администрацията не носи отговорност за достоверността на въведената информация.

Ние не събираме и не обработваме чувствителни, биометрични или други данни, несвързани с основната ни дейност. Не използваме чужда лична информация, предоставена от трети лица или взета от публични регистри.

Всички посочени по-горе контрагенти са в договорни отношения с нас и са задължени да не разкриват наша информация. Те също са регистрирани администратори и като обработчици на лични данни, носят отговорност за опазването им.

Разкриването на каквато и да е лична информация е възможно единствено в случаите когато се изисква от държавни органи. Можем да я предоставим само на длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират такава информация. Всичко това се прави при задължително спазване на нормативно установения ред.

Ние уважаваме право Ви на контрол и достъп до лична информация и ще отговорим на Вашите искания. Ще получите отговори и където е приложимо, ще коригираме, променим или изтрием личната Ви информация.

Всички Ваши лични данни, с които разполагаме, като имена, телефонен номер, електронна поща, адрес, може да видите в профила си на сайта.

  1. От собствения си профил можете неограничено да редактирате всякаква лична информация.
  2. Директен маркетинг – за момента сайтът не провежда подобен тип реклама. Изпращането на мейли към нашите клиенти е свързано единствено с осъществяването на техните поръчки.
  3. Имате право да изискате изтриването на Вашата лична информация, както и заличаването на Вашия профил. За целта се свържете с нас, изпратете ни мейл от пощата, с която е направена регистрацията в системата. Моля да имате предвид, че опцията изтриване на профил или лични данни не може да се активира в случаите когато:
  • Имате незавършена поръчка, която още не е изпратена/получена или е частично изпратена.
  • В момента сте в процес на комуникация с отдела за обслужване на клиенти по рекламация или друг въпрос.
  • След направата на поръчка, ще запазваме Вашите лични данни във връзка с транзакцията- според счетоводните закони.

Обработването на Вашите лични данни е необходимо на S-deal.eu за да изпълни услугата за управление и доставка на Вашата поръчка.

Вашите лични данни са пряко достъпни за екипа на S-deal.eu, който има грижата за потвърждението и изпращането на Вашата поръчка.

Трета страна, разполагаща с достъп до личната Ви информация е куриерската фирма, която доставя пратка. Нашите партньори от куриерските фирми, с които работим стриктно спазват законовата уредба. Може да разчитате, че личните Ви данни са добре защитени, спрямо всички изисквания на българското законодателство и Регламент 2016/679 на Европейския съюз (GDRP).

S-deal.eu не участва в прехвърляне, продаване или разменяне на лични данни за маркетингови цели на трети страни извън компанията.

  1. По всяко време може да поискате информация относно Вашите личните данни, които съхраняваме.
  2. Когато обработваме данни, с изричното Ви съгласие, имате право да получите копие на своите данните в структуриран, широко използван електронен формат. Това се отнася само за предоставените от Вас лични данни.
  3. Имате право да поискате коригиране на личните си данни ако са непълни или грешни. Това може да направите през профила си в S-deal.eu или да се свържете с нас за съдействие.
  4. Имате право да изтриете всички лични данни, обработвани от S-deal.eu по всяко време, освен в определени ситуации, посочени в предходната точка.
  5. Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни въз основа на легитимен интерес. Това е изключено при убедителни основания, които имат предимство пред интересите и правата Ви или поради съдебни искове.
  6. Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения.

„Бисквитките“ (Cookies) са малки файлове, които при посещение на интернет сайтове през браузъра се съхраняват на вашето устройство. Основната им цел е да правят потребителя разпознаваем.

След като влезете в S-deal профила си (с потребителско име и парола) ще се натъкнете на така наречените „Session-Cookies“, с които може да бъдете идентифициран по време на своето посещение. В края на визитата бисквитките (Session-Cookies) отпадат автоматично.

Когато посещавате нашия онлайн магазин на твърдият Ви диск се предават и продължителни (перманентни) „бисквитки“. Чрез тях се запаметява съдържанието на Вашата количка докато пазарувате. С тяхна помощ запаметяваме разглежданите от Вас продукти и можете да ги достъпите отново при следващо си посещение. Използвайки бисквитки, ние Ви предлагаме съдържание, адаптирано към Вашите конкретни интереси. Бисквитките служат и за разпознаване на злоупотреби, например при създаване на двойни профили.

Перманентните бисквитки не достъпват Вашите лични данни. Те не съхраняват информация за имена, електронни адреси, IP-адреси и др. Чрез тях не се създава индивидуален профил за начина, по който използвате електронния ни магазин.

Можете да деактивирате запаметяването на бисквитки от своя браузър. Възможно е да го ограничите за определени сайтове или така да го настроите, че да сигнализира, веднага щом бъде изпратена бисквитка. По всяко време можете да изтриете бисквитките от твърдия диск на своя компютър. Имате предвид обаче, че когато откажете определени бисквитки, използването на S-deal.eu става изцяло или частично невъзможно. Повече информация за това, как да настроите браузъра си по отношение на бисквитките можете да намерите в полето „Help“ на Вашия браузър.

Бисквитки и проследяващи кодове, които използваме са:

Частично вградено съдържание от други уеб сайтове (Facebook, YouTube, Google и др.), с които имаме договор. В тази връзка е възможно на вашето устройство да бъдат складирани „бисквитки“ от въпросните чужди сайтове. Ние нямаме контрол върху тях и по никакъв начин не бихме могли да ги използваме. Това са т. н. „бисквитки“ на трета страна.

Някои наши страници предлагат споделяне със социални мрежи. Информацията за вашето посещение на сайта може да бъде споделена с трети страни като Facebook, Google и др. Освен това те могат да добавят бисквитки на Вашето устройство. Ние нямаме контрол върху тези процеси и препоръчваме да се информирате допълнително за тяхната политиката. Ако не искате да разпространявате информация за своето посещението в нашия сайт, не споделяйте съдържание и излезте от профила си в социалната мрежа преди да посетите сайта ни.

Правилата за защита на личните данни влизат в сила от 01.12.2018 година.

S-deal.eu съблюдава наложените от закона изисквания и задължения.

В случай, че имате някакви въпроси, коментари и запитвания относно тези принципи, не се колебайте да се свържете с нас.