Smart Home, eWeLink, eWelink, Smart Life, Sonoff, Sonoff

Скритата функция на NFC технологията

NFC-TAGS-Sonoff NFC - EWELINK NFC - NFC TAGOVE

Какво е NFC?

Както знаете NFC е безконтактна комуникация между две устройства, която се осъществява от близко разстояние.

Технологията дава възможност на смартфоните, таблетите и другите снабрени с нея устройства, да обменят данни помежду си. Тя произлиза от технологията за радиочестотна идентификация, с която, например разполагат магнитните карти за достъп. По-различното при NFC технологията е, че тя ограничава обмена на данни в радиус от около 4 сантиметра, поради което трябва да приближите смартфона си до чипа, за да се изпълни обучената команда.

Как работи NFC?

NFC не изисква никакви ръчни настройки или изчакване устройствата да се „сдвоят“ за да се осъществи обмена на данни.

С NFC, връзката между две устройствата се осъществява автоматично, когато те са на най-малко четири сантиметра разстояние едно от друго.

Кои устройства са оборудвани с NFC?

Повечето Android устройства както и значителен брой Windows телефони поддържат технологията. От Apple скоро въведоха NFC с малко лимитирани свойства.

Скритата функция на NFC технологията (NFC Tags)!

Популярните приложения на NFC технологията са свързани с използването ѝ като електронен портфейл, за прехвърляне на съдържание и таксуване в градския транспорт.

Вече започва да се говори за още една нейна функция, която се развива изключително напредничаво и днес потенциалът ѝ стана почти безкраен- с наличието на NFC чиповетеТези така наречени маркери могат да бъдат програмирани със специално създадени мобилни приложения, за да извършват определени функции, когато са сканирани със смартфон, поддържащ NFC.

Благодарение на приложението eWelink и само с допир на чипа до мобилния ви телефон, може:

  • да управлявате електроуредите в дома си,
  • да контролирате осветлението,
  • да включвате и изключвате охранителната система отдалечено.

Може да създавате и контролирате различни устройства и всякакви умни сцени. Възможностите, които ви дава NFC технологията, съчетани с потенциала на смарт устройствата създават нова ера за човечеството. В нея ежедневието ни ще бъде безлимитно улеснено.

Тук може да споделим, че всички устройства на бранда Sonoff и  други устройства работещи с eWelink, които предлагаме- са напълно съвместим с управлението посредством NFC.

Много скоро тези NFC чипове ще бъдат достъпни на нашия сайт SmartDeal.bg | S-Deal.eu.
Следете за наличности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *