Smart Life, Smart, Smart Home

Smart Life App | Tuya

Smart Life App | Tuya

В последните години смарт технологията се развива с бързо темпо, предлагайки всевъзможни интелигентни и автоматизирани устройства. Тази гама от смарт устройства, като  крушки, релета, контакти, датчици и още много подобни често не са разработени от един производител, което би довело до проблем. Тук обаче се намесват две големи компании, които съчетават всички тези устройства давайки им възможност да използват тяхното приложение Smart Life | Tuya или eWelink.

В тази статия ще направим подробен преглед на приложението Smart Life | Tuya, неговите основни функции, настройки и как да го използвате.

Smart Life | Tuya е безплатно приложение за интелигентен дом, което може да управлява и контролира над 500 умни устройства от повече от 90 марки.  В момента той е съвместим с повечето популярни устройства за домашна автоматизация като Apple HomeKit, Google Nest, Amazon Echo. Към днешна дата Tuya има  над 180 000 клиента в повече от 190 страни.

С негова помощ може да контролирате много на брой устройства, домакински или офис уреди от едно централизирано място. Това ви дава и прекрасната възможност да изградите сложни автоматизации и команди чрез него и IFTTT. Например, можете да настроите рутина, която включва светлините и климатика веднага след като се върнете у дома. Или можете да настроите сцена, която да включва кафемашината веднага щом алармата ви за събуждане се активира.

Изтегляне на Smart Life | Tuya

Smart Life поддържа няколко езика и броят им  ще се увеличава в бъдеще. Като приложение за смарт управление, получава все по-голямо внимание на пазара.

Потребителите могат да изтеглят най-новите версии на приложението от:

След като изтеглите приложението направете регистрация използвайки имейл или телефон. Потвърдете регистрацията от имейла или чрез получения SMS и добавете вашите смарт устройства.

Функции на Smart Life

Това мобилно приложение е едно от най-големите централизирани приложения за управление на хиляди интелигентни устройства. С него можете да контролирате своите интелигентни устройства дистанционно и да настроите сложна верига от команди и автоматизации.

Нека разгледаме някои от най-известните функции на Smart Life. Но имайте предвид, че следният списък от функции в никакъв случай не е изчерпателен – функциите са толкова големи, колкото и броя на умните устройства, които притежавате, защото повечето умни устройства също се предлагат със собствен уникален набор от функции.

Управлявайте няколко устройства

Приложението Smart Life е съвместимо с много широка гама от интелигентни устройства във всички категории. Можете да конфигурирате всички тях в едно приложение за смартфон и да ги контролирате заедно.

Гласов контрол

Можете да конфигурирате приложението с помощта на гласови команди чрез Amazon Alexa, Google Assistant и Cortana. Това означава, че можете да контролирате всичките си устройства, използвайки гласови команди..

Дистанционно управление

С Smart Life можете да контролирате всичките си умни устройства дистанционно от телефон или таблет. Независимо дали сте в друга стая, на работа или на друг континент, можете да контролирате умните си устройства, като използвате само Интернет свързаност и мобилното приложение.

Това може да бъде невероятно полезно в няколко ситуации.

 • През нощта не е нужно да обикаляте цялата си къща, като се уверите, че всички светлини са изключени – просто ги изключете дистанционно с един бутон.
 • Ако се сетите, че сте оставили климатика включен, когато излизате от къщата, не е нужно да се ядосвате – можете просто да го изключите дистанционно.

КАКВО ДРУГО?

Умен дом на една ръка разстояние - добавяне на устройство

Smart Life App | Tuya

Споделяне

Можете да споделяте управлението с различни членове на семейството. Можете също така да оторизирате членове на семейството, колегите в офиса или приятелите какъв контрол да имат.

Оповестяване в реално време

Приложението може да ви сигнализира в реално време:

 • в случай, че сензорът ви за движение се задейства,
 • или димната ви аларма се включи,
 • какти и в много други ситуации, в зависимост от устройството или датчика, който използвате.

Ако сте си изградили собствена охранителна инсталация от смарт джаджи, независимо къде се намирате, можете да бъдете сигурни, че ще бъдете оповестени при взлом, пожар, наводнение и други опасности.

Режим “Няма ме вкъщи”

Можете да задействате Away Mode, така че приложението автоматично и произволно да включва и изключва светлините ви. Това може да възпре евентуални крадци, защото ще изглежда, че домът ви е зает, а в същото време вие може да се намирате някъде на почивка.

Автоматизация

Със  Smart Life можете да изградите прости и сложни сцени за автоматизация. Тук може да включите и IFTTT за да добавите и още условности при изпълнението им и всичко зависи единствено от вашето въображение.

 • можете да настроите автоматизация за да изключите всичките си устройства, когато излизате от вкъщи,
 • да изключите някои устройства, когато лягате,
 • да промените цвета на светлината според времето навън,
 • и още много, много други възможности.
Smart Life App | Tuya

Таймери

Имате възможност да зададете таймери за различни смарт устройства, така че те автоматично да се изключват след определен период. Вместо да следите часовника можете да бъдете сигурни, че устройството автоматично ще се изключи след определен период от време.

Мониторинг на Електроенергията

Приложението Smart Life проследява потреблението на енергия – но само ако свързаното устройство, което има налична функция за мониторинг на енергията, като смарт контакт, контролер и други.

Smart Life App | Tuya

Създаване на Групи

Можете да групирате своите смарт устройства в различни категории въз основа на функционалност, местоположение, възможности или други категории.

 • Например: може да свържете всички светлини в дома си към една група, наречена Lights, или можете да свържете всички устройства във вашата кухня към една група, наречена Kitchen. Това ви позволява да управлявате няколко устройства с един клик.

График за работа

Можете да установите графици за това кога определени устройства трябва да се включват или изключват.

 • Например: можете да планирате всичките си светлини да се изключват автоматично в 22:00 или всички светлини да се включват в 17:00 вечерта.

Настройването на графици също ви помага да се уверите, че нито едно устройство не е включено, когато не е трябвало да бъде включено.

Възползвайте се от нашите предложения за умен дом, като разгледате нашата страница за автоматизация.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *