Smart Life, Smart, Smart Home

Smart Life App | Tuya

Smart Life App | Tuya

Нашето съвремие ни направи свидетели и преки участници в светкавичното темпо , с което се развиват така неречените умни (смарт) технологии. Получихме възможност да улесним ежедневието си, използвайки всевъзможни интелигентни, автоматизирани устройства.
Това разнообразие от смарт устройства, като крушки, релета, контакти, датчици и още много подобни- често не са разработени от един производител, което води до проблеми. Тук обаче се намесват две големи компании, които съчетават всички тези устройства благодарение на приложенията Smart Life | Tuya или eWelink.

Нашата статия Ви предлага подробен преглед на приложението Smart Life | Tuya, неговите основни функциналности, настройки и инструкции за употреба.

Smart Life | Tuya е безплатно приложение за интелигентен дом, което може да управлява и контролира над 500 умни устройства от повече от 90 марки. В момента е съвместимо с повечето популярни устройства за домашна автоматизация като Apple HomeKit, Google Nest, Amazon Echo. Към днешна дата Tuya има над 180 000 клиентаи в повече от 190 страни.

С негова помощ може да контролирате много на брой устройства, домакински или офис уреди, от едно централизирано място. Благодарение на Smart Life | Tuya и системата IFTTT получавате невероятната възможност сами да създавате сложни автоматизации, с които да режисирате резлични сценарии в дома, офиса или друго пространство, което искате да управлявате. Може да настроите рутина, която стартира домашния ви бойлер, час преди да се приберете вкъщи. Може да заложите сцена, при която се включва електрическата кана за вода- след сигнала на сутрешната ви аларма.

Как да изтеглите Smart Life | Tuya?

Smart Life поддържа няколко езика и броят им  ще се увеличава в бъдеще. Като приложение за смарт управление, получава все по-голямо внимание на пазара.

Потребителите могат да изтеглят най-новите версии на приложението от:

След като изтеглите приложението направете регистрация, използвайки имейл или телефон. Потвърдете регистрацията от получения имейл или SMS и добавете вашите смарт устройства.

Какви са функциите на Smart Life?

Smart Life е сред най-популярните мобилни приложения за централизирано управление на огромен брой смарт устройства. Благодарение на него имате възможност да ръководите без ограничение всички смарт и обикновени електронни уреди, които употребявате в своето ежедневие. Нещо повече- напълно отдалечено може да залагате сложна последователност от действия, които устройствата ви да изпълняват автоматично.

Преди да изброим част от най- популярните функционалности на Smart Life ще отбележим, че това далеч не е всичко, което предлага приложението. Броят функции се равнява на този на умните устройства, с които разполагате, защото повечето от тях притежават свой индивидуален набор от смарт функции.

Управление на няколко устройства едновременно

Smart Life приложението е подходящо за голям брой смарт устройства от всички категории. Тези устройства могат да бъдат настроени в едно мобилно приложение и да бъдат управлявани заедно.

Гласов контрол

Възможно е да управлявате всичките си устройства, посредством гласови команди. Това е възможно като конфигурирате приложението Smart Life с помощта на Amazon Alexa, Google Assistant и Cortana.

Отдалечено управление

Чрез Smart Life е възможно да управлявате свойте смарт уреди отдалечено от мобилен телефон и таблет. Без значение от дистанцията може да контролирате своите смарт устройства, като използвате единствено Internet връзка и Smart Life.

Това е излкючително ефективно при следните сценарии:

  • Вечер,  след четенето на книга, няма нужда да прекосявате стаята за да изключите осветлението- направете го с един клик от мобилното си устройство. Може да загасите и нощната лампа в стаята на децата си, които вече отдавна спят.
  • Вече няма да изтръпвате сутрин, когато на път за работа помислите, че не сте изключили ютията- можете да проверите в движение и просто да го направите от телефона си.

КАКВО ДРУГО?

Умен дом на една ръка разстояние - добавяне на устройство

Smart Life App | Tuya

Споделяне

С лекота може да споделяте контрола на умния си дом или офис с вашето семейство, приятели и колеги. Существува и опция за ограничен контрол, с която можете да делегирате различни права на останалите участници, с които споделяте достъпа.

Известяване в реално време

Smart Life App | Tuya разполага с опцията да ви изпраща известия в реално време:

  • в случай, че сензорът за движение отчете такова
  • или алармата за дим се задейства,
  • както и в много други ситуации, в зависимост от устройството или датчика, който използвате.

Ако сте създали своя охранителна система от интелигентни устройства, без значение от текущата ви локация, гарантирано ще получавате нотификации при всяка потенциялна опасност, грозяща охраняваното пространство (взлом, пожар, наводнение и др.).

Режим “Не съм вкъщи”

Имате възможност да активирате Away Mode– това е положение, при което приложението включва и изключва осветлението в дома ви на произволен принцип. Така осигурява прикритие на празния ви дом. Докато сте на почивка, на гости или пътувате по работа благодарение на Smart Life App | Tuya крадците ще стоят далеч от него.

Автоматизация

Smart Life ви дава възможност да построите прости и сложни сюжети за автоматизация. За тази цел може да използвате системата IFTTT. За умните устройства няма невъзможни сценарии- всичко зависи от вашето въображение.

Като пример опитайте да заложите режим, в който всички  уреди в дома ви се изключват когато отивате на работа или:

  • можете да спирате  част от умите си устройства всяка вечер в определен час,
  • да сменяте автоматично яркостта на осветлението в дома си при промяна на метеорологичните условия навън,
  • и още много други възможности.

А какво е IFTTT?

IFTTT е безплатна web услуга, която помага на апликации кото smart life, tuya, eWelink и др, наречени „канали“ (channels), да си комуникират едни с други. Целта е да се автоматизират различни задачи. Това ви помага да обогатите възможностите за управление на вашите умни устройства.

Абревиатурата IFTTT („ифт“) буквално означава „If This, Then That“ („Ако това, тогава онова“). Логиката на твърдението „Ако/Тогава“ е пренесена от сложните математически алгоритми до практическата ѝ употреба в днешния хипер свързан свят. Благодарение на уебсайта IFTTT и приложението към него, потребителите създават логически алгоритми, чрез които свързват устройства и онлайн услуги. IFTTT може да се използва от всеки, който борави с няколко различни приложения или уеб услуги на едно или повече устройства. Това е идеална услуга, която съкращава ръчни, технологично задвижвани задачи, като ги автоматизира.

Smart Life App | Tuya

Таймери

Можете да настройвате таймери за различните си умни устройства, така автоматично ще се включват и изключват на определен период без да е необходимо да следите за това.

Мониторинг на Електроенергията

Smart Life доставя информация за употребяваната енергия ако свързаното устройство (смарт контакт, контролер и други.) има налична опция за мониторинг на енергията.

Smart Life App | Tuya

Създаване на Групи

Приложението дава възможност да категоризирате вашите умни устройства на база на местоположение, функционалност или други групи, спрямо вашето удобство.

  • Като пример: може да свържете цялото осветление на офиса си към групата, Lights (или друго наименование, което изберете). Може да управлявате всички офис уреди като ги свържете заедно към група Office gadgets (или друго наименование, което изберете). Така имате възможност да контролирате няколко основни точки на офиса си с един клик от мобилното си устройство.

Създаване на графици за работа

Възможно е да определите графици за стартиране и приключване, работата на отделните ви уреди и изградените системи.

  • Например: може да настроите осветлението в дома ви да се включва и изключва в точно определен час всеки делничен ден, а сценарият за почивните дни да е в различен диапазон.

Използването на графици ви дава спокойствието, че всичко в дома и работното ви място е под контрол. Благодарение на тази функция може да сте сигурни, че нито един уред няма да работи или да се изключи без вашето знание и без вашата команда.

Възползвайте се от нашите предложения за умен дом, като разгледате нашата страница за автоматизация.

Всички произведения на литературата, както и фотографските произведения и такива, създадени по начин, аналогичен на фотографския в този блог са авторски и защитени по смисъла на ЗАПСП. ©

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *